Ухапшене четири особе због злоупотреба службеног положаја

Ухапшене четири особе због злоупотреба службеног положаја

18/08/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су Н. М. (1964), одговорно лице једне ауто-школе у Прешеву, као и запослене у Дому здравља Шилово С. С. (1967), Д. Ј. (1959) и С. П. (1987) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, док ће против још две особе бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

 

Како се сумња, Н. М. је, током 2020. и 2021. године, предао 20 личних карата, од особа са територије Прешева и Бујановца, осумњиченом С. С., који је, без њиховог присуства, а уз помоћ Д. Ј., С. П. и још двоје осумњичених, издавао лекарска уверења о здравственој способности за управљање моторним возилом, а која су коришћена за полагање возачких испита и продужење возачких дозвола.

Осумњиченима Н. М. и С. С. је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док ће Д. Ј. и С. П., уз извештај о хапшењу бити спроведени тужилаштву.