Ухапшени полицијски службеници због злоупотреба службеног положаја

Ухапшени полицијски службеници због злоупотреба службеног положаја

18/08/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су полицијске службенике СБПОК-а Н. У. (1984) и З. Ђ. (1979) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

 

Они се трете да су, 16. децембра 2021. године, након претреса једног мушкарца и просторија које он користи, пронашли око пола килограма марихуане, коју су, без сачињавања службених аката и обавештавања надлежног тужиоца, вратили том мушкарцу и тиме му омогућили да избегне кривичну одговорност.

Такође, сумња се да је Н. У., од 23. фебруара до 25. марта ове године, утицао на друге полицијске службенике да не предузимају мере и радње из своје надлежности према још једном мушкарцу, иако је знао да се он бави продајом наркотика, како би избегао кривичну одговорност.

Осумњиченима Н. У. и З. Ђ. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.