„Винска визија Отворени Балкан“ од 1. до 4. септембра у Београду

„Винска визија Отворени Балкан“ од 1. до 4. септембра у Београду

15/08/2022 Off By BERB

Foto: Marina Jančević

 

Први Међународни сајам вина „Винска визија Отворени Балкан“ биће одржан на Београдском сајму током прва четири дана септембра 2022. године, под покровитељством влада Републике Србије, Републике Северне Македоније и Републике Албаније, а у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић оценила је ову манифестацију као јединствену не само због представљања винског гастрономског туризма, већ и због промоције туристичких дестинација земаља „Отвореног Балкана“.

„Винска визија Отворени Балкан један је од првих заједничких корака у конкретизацији идеја и стратегије „Отвореног Балкана“. Ова манифестација је плод заједничког рада три државе и идеална прилика не само да се вински путеви Балкана позиционирају на светској мапи винских тура, већ и да се наше земље боље и лакше утврде на светској мапи атрактивних туристичких дестинација“, поручила је Матић.
Она је додала да очекује да ће „Винска визија Отворени Балкан“, која ове, прве године одржавања окупља излагаче из региона али и из целог света, постати традиционална манифестација и један од неизбежних европских фестивала гастрономије и туризма.
Циљ сајма је да прослави врхунско умеће мајстора у производњи најбољих вина и промовише јединствени спој укуса и мириса који представљају дух Балкана, његову географију и богатство сорти.
Први међународни сајам вина омогућиће виноградарима, произвођачима вина, представницима винарија, енолозима, сомелијерима, као и дистрибутерима и трговцима вином из региона и шире, да се окупе, умреже, поделе искуства, представе се широј јавности и прошире своје пословање.