Напредак на Шангајској листи велики успех Универзитета у Београду

Напредак на Шангајској листи велики успех Универзитета у Београду

15/08/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је на успеху Универзитету у Београду, који је остварио напредак на Шангајској листи и заузео позицију између 401. и 500. места од рангираних 1.000 универзитета у свету.

Ружић је истакао да је овај успех велико признање за Универзитет у Београду, али и потврда квалитета и резултата који су постигнути у високом образовању и науци.
Један од њих је свакако и залагање наших научника који су квалитетом својих радова допринели да се наша позиција на овој престижној листи поправи у односу на прошлу годину, али и реформи коју смо спровели у области науке и већег улагња у развој научне инфраструктуре, нагласио је министар и изразио очекивање да ће у наредним годинама тај успех бити још бољи.
Ружић је изразио уверење да ће овогодишњи успех бити подстицај и мотивација за наше научнике, али и научне институције.
Поносан сам на Универзитет у Београду и наше научне раднике. Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и до сада, подржаваће развој високог образовања и науке и радити на унапређивању квалитета, поручио је Ружић.
Због тога верујем да ће у наредним годинама универзитети у Београду и Новом Саду поправити ранг на овој листи, а да ће и остали наши универзитети ускоро наћи своје место на овој листи, рекао је министар.