Кисић посетила децу из дијаспоре учеснике спортског кампа „Србија те зове 2022“

Кисић посетила децу из дијаспоре учеснике спортског кампа „Србија те зове 2022“

03/08/2022 Off By BERB

Аутор фотографијa: Дејан Урошевић

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетиле су децу из дијаспоре, учеснике овогодишњег спортског кампа „Србија те зове 2022“, које организује удружење „Спортстарс“, а чије одржавање је подржало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„Велико је задовољство бити у друштву деце, због које све што радимо има смисао и која су наша будућност. Овде су деца из наше дијаспоре, која су дошла у своју земљу, одакле потичу њихови преци и надамо се да ће они сутра, као врхунски спортисти, са поносом носити дрес Србије и да ћемо, захваљујући њима, много пута чути нашу химну на постољима широм света“, рекла је Кисић.
Министарка Кисић је додала да је срећна што су међу учесницима у кампу и деца из једног од најлепших делова наше земље, Косова и Метохије.
Кисић је захвалила удружењу „Спортстарс“ на промовисању правих вредности и значаја спорта, наводећи да у кампу, који се одржава уз подршку председника Републике Србије Александра Вучића, деца имају прилику да у својој земљи уче од најбољих спортиста наше државе.
Министарство за рад, запошљавања, борачка и социјална питања увек ће подржавати активности удружења као што је „Спортстарс“, додала је Кисић.
Прослављени одбојкаш и репрезентативац Србије Жељко Танасковић, који је један од тренера у овом кампу, захвалио је министарки Кисић на подршци и навео да деца у кампу имају прилику да се остваре у спортовима којима се баве и да, поред свакодневних тренинга и утакмица, упознају лепоте главног града Србије.
Танасковић је истакао да је подршка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања веома битна и да ће се предавачи трудити да свако дете са овогодишњег кампа оствари своје снове.