Завршница грађевинских радова на обилазници око Београда

Завршница грађевинских радова на обилазници око Београда

03/08/2022 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић/МГСИ

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на Сектору 6 обилазнице око Београда, поручио је да пројекти не смеју да се зауставе, и нагласио да мора да се заврши сваки од започетих ауто-путева, желимо да се фокусирамо искључиво на економски раст, интеграцију региона и на спровођење нашег програма “Србија 20-25” што значи да просечна плата буде 1.000 евра, а просечна пензија 500 евра.

„Јако сам задовољан јер улазимо у саму завршницу грађевинских радова. Полако обилазницу око Београда селимо у историју. Овај пројекат ће бити један од тријумфа политике Александра Вучића. Има још много посла да се уради и ми морамо да се максимално мобилишемо како би пројекат био завршен до марта следеће године. Радови се изводе на свим мостовима, “нападнута” је цела траса – остала нам је још само једна деоница. После више од 30 година, очекујем да следеће лето ми више нећемо имати огромне гужве кроз центар Београда“, рекао је Момировић.
Министар Момировић је додао да је важно задржати динамику и да се сви проблеми на које се наиђе ефикасно реше. Подсетио је на изазове који су постојали током изградње обилазнице око Београда и посебно истакао проблеме са експропријацијом, али и на то да су сви ови проблеми решени на задовољство свих.
„Борићемо се колико можемо да изградимо сваки од ових пројеката, боримо се да релаксирамо Београђане од огромног транзитног саобраћаја коме су више деценија изложени“, изјавио је министар Томислав Момировић и том приликом се захвалио свим актерима који су укључени у овај за целу Србију значајан пројекат.
Шеф пројекта и представник ЈП „Путеви Србије,, Александар Костадиновић, истакао је да су сви ресурси фокусирани на Сектор 6 обилазнице око Београда, и да се користи лепо време да се што више посла уради.
Пројекат обилазнице око Београда састоји се из више сектора укупне дужине 20,4 километара. У априлу прошле године пуштен је у саобраћај Сектор 4 дужине 7,7 километара од моста на Сави код Остружнице до петље Орловача и Петлово Брдо, док је Сектор 5 обилазнице око Београда, са тунелом Стражевица отворен за саобраћај у јуну ове године. Ресорно министарство овај пројекат реализује у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“, кинеском компанијом „Power Construction Corporation of China Ltd“ и азербејџанском компанијом „Azvirt“.