Али Шери у Београду

Али Шери у Београду

11/07/2022 Off By BERB

Аутор фотографија: Дарио Константиновић

 

Либански визуелни уметник и редитељ Али Шери борави у Београду на позив потпредседнице Владе Републике Србије и министарке културе и информисања Маје Гојковић.

 

Гојковић и Али Шери су обишли простор Музеја савремене уметности у Београду и размотрили могућности за реализацију изложбе овог визуелног уметника и представљање његовог рада публици у Србији. Али Шери је истакао да би му била велика част да организује изложбу у Музеју савремене уметности и да је спреман, посебно након обиласка простора Музеја, да београдској публици представи свој рад.

Али Шери је добитник награде Сребрни лав за младог уметника који обећава на овогодишњој 59. Међународној изложби уметности Бијенала у Венецији. Гојковић је приликом недавне посете Кану присутвовала премијери филма “Брана” Алија Шерија, који је на 75. Канском фестивалу приказан у оквиру селекције „Петнаест дана аутора“, када је и договорена посета Али Шерија Београду.

Кинематографско остварење либанског редитеља настало је у копродукцији српске филмске куће “Trilema Films”, са филмским кућама из Француске, Немачке, Либана, Судана и Катара, и подржано је од стране Министарства културе и информисања.