Пожртвованост припадника МУП-а током помоћи угроженим грађанима

Пожртвованост припадника МУП-а током помоћи угроженим грађанима

11/07/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин захвалио се у име државе свим припадницима Министарства унутрашњих послова који су у ноћи 5. јула спасавали грађане и њихову имовину из поплављених подручја у Београду и другим градовима Србије услед јаког невремена.

 

„Част ми је што стојим данас пред вама. Хоћу да вам се захвалим, не само у име свих оних које сте спасили и чији сте живот сачували, чију сте имовину и здравље сачували, већ желим да вам се захвалим у име државе Србије зато што сте баш такви какви јесте. Ви сте она мера оног најбољег у нашем друштву, оног међу нама, оног што сви ми желимо да будемо, а само неки то заиста и постану”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин, обраћајући се припадницима МУП-а – Посебне јединице полиције Полицијске бригаде ПУ за град Београд, Интервентне јединице 92 и Сектора за ванредне ситуације.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је држава Србија, захваљујући преданом раду припадника МУП-а показала колико је организована, те да су сви грађани Србије поносни зато што имају пожртвовану и ефикасну полицију.

„Желео сам да се окупимо, да вас видим, да вас погледам у очи, да схватите колико је вредно то што радите. Захваљујући вама, читава Србија осећа да је те ноћи била сачувана, да је те ноћи била брањена, да је те ноћи била сигурна”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Немања Самарџић, ватрогасац-спасилац, возач из Ватрогасно-спасилачке чете Нови Београд, казао је да су припадници Сектора за ванредне ситуације увек спремни да помогну грађанима у невољи.

„Припадници наше јединице извукли су непокретног деду и бабу и три малолетна лица из потопљене куће у Земуну. По повратку са те интервенције, наишли смо на три заробљена возила и из једног смо извукли мужа и жену“, објашњава Самарџић.

Никола Ђорђевић, припадник Полицијске бригаде, истакао је да је ова јединица увек спремна да одговори на сваки постављени задатак и изазов.

„У ноћи када је Београд захватило јако невреме, радио сам на подручју Полицијске станице Гроцка као вођа патроле, радили смо патролну делатност, у међувремену добили смо позив преко радио-система да се упутимо ка Новом Београду где смо затекли велики број возила под водом. Каква год несрећа задесила град Београд, припадници Полицијске бригаде увек су спремни да одговоре на све задатке”, казао је Ђорђевић.

Предраг Бебец, припадник Интервентне јединице 92, истакао је да је ова јединица услед јаког невремена храбро и пожртвовано одреаговала и да је увек спремна да помогне суграђанима.

„Мој тим је интервенисао у Новоградској улици, где је пријављено да је лице у животној опасности у подрумским просторијама. Подрум је био пун воде, а врата блокирана од хидростатичког притиска. Успели смо да извучемо особу која је била унутра. Потом смо отишли на Пупинов мост са земунске стране на којем је доста људи било заглављено”, казао је Бебец.

Министру унутрашњих послова представљена су нова возила, чамци и опрема који су коришћени приликом спасавања грађана из поплављених насеља.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да ће сви припадници Министарства унутрашњих послова који су учествовали у спасавању грађана и њихове имовине од поплава бити новчано награђени.