Међусобна подршка Србије и РС по питању снабдевања тржишта

Међусобна подршка Србије и РС по питању снабдевања тржишта

11/07/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић одржала је данас радни ручак са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем на којем су разматране теме везане за енергетику, снабдевање тржишта прехрамбеним производима и конкретне заједничке пројекте са Републиком Српском.

 

Председница владе истакла је да је снабдевање енергентима питање од посебног интереса како за Србију, тако и за регион и оценила да је неопходно остварити заједнички, регионални приступ, како би се осигурали неопходни енергенти за предстојећу зиму. Она је навела да је иницијатива Отворени Балкан добра платформа за решавање овог питања у интересу читавог региона.

Премијер Вишковић је навео да Република Српска настоји да осигура све неопходне ресурсе потребне за зиму у светлу актуелне ситуације на светском тржишту.

У овом тренутку, према речима премијерке Брнабић, у току је више виталних пројеката, на којима Србија и Република Српска раде заједно, од којих су најзначајнији они у области енергетике и инфраструктуре.

Двоје шефова влада договорили су даљу координацију у реализацији ових пројеката и међусобну подршку по питању снабдевања тржишта неопходним производима битних за грађанство.