Договорене мере подршке удружењима особа са инвалидитетом у Кикинди

Договорене мере подршке удружењима особа са инвалидитетом у Кикинди

11/07/2022 Off By BERB

Foto: MINRZS

 

Помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић посетила је Кикинду, где је са градоначелником Николом Лукачем разговарала о приоритетима сарадње Сектора за заштиту особа са инвалидитетом и локалне самоуправе, у циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом у Кикинди.

 

Том приликом Барошевић је нагласила да Сектор за заштиту особа са инвалидитетом редовно подржава рад 12 удружења особа са инвалидитетом са седиштем у Кикинди и да је за реализацију различитих инклузивних активности овим удружењима у 2021. и 2022. години опредељено 4,9 милиона динара.

Полазећи од потреба особа са инвалидитетом на локалном нивоу, Сектор за заштиту особа са инвалидитетом у 2021. години определио је Организацији слепих и слабовидих Кикинда, Чока и Нови Кнежевац, са седиштем у Кикинди, додатна средства за набавку канцеларијског намештаја и опреме, те укупно опредељена средства удружењима особа са инвалидитетом у 2021. и 2022. години износе преко 5 милиона динара.

Поред помоћнице министра Биљане Барошевић, Кикинду је посетила и оснивач Фондације „Хумана срца” Данијела Василијевић.

У разговору са градоначелником, договорене су мере подршке које ће град Кикинда Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Фондација „Хумана срца” реализовати у 2022. години, како би се удружењима особа са инвалидитетом обезбедили бољи услови рада, а члановима удружења квалитетнији услови живота.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач, члан Градског већа задужен за спорт и омладину Драган Пецарски, помоћница министра Биљана Барошевић и оснивач Фондације „Хумана срца” Данијела Василијевић посетили су и шесточлану породицу Зарић са четворо деце уз поруку да само заједничким снагама можес да се побољша живот свих грађана Републике Србије. Том приликом, у име Фондације „Хумана срца” и на радост најмлађих, Данијела Василијевић уручила је породици Зарић телевизор.