Stefanović i Hrkalović dali iskaze u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a

Stefanović i Hrkalović dali iskaze u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a

24/06/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: N1 Beograd

 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović dali su iskaze u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

 

Nakon davanja iskaza, ministar Stefanović je rekao da misli da može da pomogne svojim saznanjima.

„Uvek ću se odazivati na pozive državnih organa da dam svaku informaciju za koju smatraju da je relevantna. Završili smo sve, verujem da smo dodatno neke detalje rasvetlili, to je dalje u rukama tužilaštva i tužilaštvo će dalje voditi računa. Verujem da će rasvetliti slučajeve i da ćemo doći do istine. Imam poverenje u državne organe“, rekao je Stefanović po izlasku.

Dijana Hrkalović nakon izlaska iz zgrade nije davala izjave okupljenim novinarima.

Podsećamo, Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, u intervjuu za Objektiv je optužila ministra odbrane Nebojšu Stefanovića da je „ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“ i da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka.

Nakon toga je optužila Stefanovića i da sarađuje sa pojedinim medijima “kojima je dostavljao fotografije i snimke Danila Vučića sa određenim osobama za koje se sumnja da su kriminalci”.

Stefanović je u snimljenom video obraćanju javnosti odgovorio da nije zaverenik protiv Aleksandra Vučića, niti ima veze sa kriminalom, i optužio svog stranačkog kolegu i advokata Vladimira Đukanovića da zbog zaštite svojih ličnih biznis i političkih interesa učestvuje u medijsko-političkoj mašineriji protiv njega.

On je, između ostalog, rekao da je Hrkalović imala veze sa članovima kriminalnih grupa, a da je retoriku prema njemu promenila kada je promenila advokata, kao i da iznosi laži pokušavajući da “dobije milost u toj medijskoj mašineriji ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu ili je postavili u državnom sistemu”.

Nakon toga, Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je da će Sektor unutrašnje kontrole MUP po nalogu VJT obaviti razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović u svojstvu građana, ali da se nalog SUK-u prvenstveno odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.