Hrkalović: Nebojša Stefanović prisluškivao Vučića i štitio klan Veljka Belivuka

Hrkalović: Nebojša Stefanović prisluškivao Vučića i štitio klan Veljka Belivuka

19/06/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: N1 Beograd

 

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, koju Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za trgovinu uticajem u dva slučaja, a kojoj je nedavno mera kućnog pritvora zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta, rekla je da je bivši ministar policije Nebojša Stefanović “ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice”, da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka i da treba da odgovara za svoje postupke. Hrkalović se ranije u medijima pominjala kao osoba koja gaji bliske veze sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, a ona je te navode javno negirala.

„Nebojša Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika, niti je obavestio BIA, da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega“, izjavila je u intervjuu za portal Objektiv.

Kaže da Stefanović ranije „nije postojao na političkoj mapi”.

 

“Ja ne znam kako tog čoveka nije sramota. Ima li on obraz, čast? Predsednik je njega napravio, izmislio ga je. Stefanović nije postojao na političkoj mapi. Duguje mu sve što ima u životu. I da mu uradi ovako nešto? Ne postoji sramnije delo od toga. Predsednik ima mnogo veliko srce i lako prašta ljudima. A onda tu njegovu dobrotu neki ljudi pomisle da mogu da zloupotrebe. Mislim da je Stefanovića moć baš udarila u glavu. Glad za novcem, ljubomora, sujeta, kompleks niže vrednosti. To je za mene oceubistvo”, rekla je Hrkalović.

Njena krivica, kaže, takođe postoji, ali…

“Postoji i moja odgovornost. Ja ću sama da kažem, nisam ja Stefanović. Moja greška i krivica je, a to sebi neću nikada oprostiti, što tada nisam pozvala predsednika da ga pitam ‘da li vas je ovaj obavestio o tome i tome’. Ja sam sve vreme imala utisak da ministar obaveštava predsednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu”, rekla je Hrkalović.

Govoreći o klanu Veljka Belivuka, kaže da je tu kriminalnu grupu štitio Nebojša Stefanović.

“Belivukov klan je štitio niko drugi do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve ‘pomnožio sa nulom’. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko ‘prolupao’, moj mozak ne dobacuje dotle. Ja čekam da mu sud postavi to pitanje”, kazala