Za vikend Wine Garden u Botaničkoj bašti

Za vikend Wine Garden u Botaničkoj bašti

10/06/2022 Off By BERB

Foto: Ivana Čutura

 

Tokom vikenda u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ će biti održan najposećeniji regionalni vinski događaj Wine Garden.

 

Posle velikog uspeha prošlogodišnje manifestacije, ove godine se za učešće prijavio duplo veći broj vinarija, pa je i prostor sa vinskim štandovima proširen. Posetioci će moći besplatno da degustiraju više od 600 etiketa vina, koje će ponuditi 73 vinarije iz zemlje i regiona, a u čašama posetilaca će se naći i vina iz Francuske, Italije, Španije, Moldavije i Portugala.
S obzirom da je Wine Garden tokom prethodnih godina prerastao u manifestaciju na koju se dolazi porodično, Botanička bašta će biti podeljena u četiri piknik zone u kojima će atmosferu podgrejati i raznovrstan muzički program. Sviraće se bluz, jazz, šansone, klasična dela i obrade popularnih pesama će izvoditi gudači, a igraće se i swing. Za sve koji žele da se maksimalno opuste i uživaju u prirodi i druženju sa porodicom i prijateljima na travnatim površinama će biti postavljeni lejzi begovi i prostirke za sedenje. Vinski i muzički užitak će biti dopunjen i brojnim gastronomskim gurmanlucima koje će ponuditi domaći proizvođači sireva, mesnih i suhomesnatih proizvoda, kolača i sladoleda.
Svaki posetilac će na ulazu bespovratno dobiti vinsku čašu kako bi užitak u degustacijama bio maksimalan. Manifestacija oba dana traje od 14 do 21 sat, a ulaznice po ceni od 1.200 dinara se mogu kupiti preko tickets.rs, kao i na blagajni Botaničke bašte. Ulaz za decu do 12 godina je besplatan.
Suorganizator manifestacije je Turistička organizacija Beograda, koja je ovu manifestaciju uvrstila među najznačajnije u gradu, a producenti su Udruženje Vinski maraton i Fusion Event.