Sastanak sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske

10/06/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/ Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju bilateralne saradnje, regionalnoj situaciji, angažmanu u oblasti energetike, kao i strateškom partnerstvu dve zemlje u brojnim drugim oblastima.

 

Predsednik Vučić je tokom susreta sa visokim zvaničnikom Mađarske istakao potrebu za još bližom saradnjom u oblasti energetike i zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i o konkretnim koracima u cilju njihove realizacije.
„Posebno smo razmatrali pitanja tranzitnih kapaciteta, kao i snabdevanja gasom i konstatovali da je nesmetani tranzit energentima između naše dve zemlje još jedan dokaz izuzetne, odgovorne i prijateljske saradnje Srbije i Mađarske“, naveo je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić je još jednom istakao da je Srbija trajno i iskreno opredeljena da unapređuje odnose sa Mađarskom, navodeći da su oni na istorijskom nivou zahvaljujući posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Orbana za bilateranu saradnju.
„Zahvalio sam ministru Sijartu i premijeru Orbanu na doslednoj i snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu“, rekao je predsednik Vučić.