Регионална безбедност и сарадња међу кључним приоритетима Владе

Регионална безбедност и сарадња међу кључним приоритетима Владе

09/06/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са полазницима 11. класе Високих студија безбедности и одбране (ВСБО).

 

Брнабић је нагласила да су мир и стабилност предуслов за даљи развој и напредак наше земље и целог региона, и да су стога регионална безбедност и регионална сарадња међу кључним приоритетима Владе.

Премијерка је полазницима ВСБО пренела да Влада Републике Србије стоји на располагању за сваки вид сарадње и подршке, и поручила да је стално усавршавање, посебно у тој области, важно и за нашу земљу и за регион.

У разговору са полазницима ВСБО, Брнабић је нагласила да председник Републике Србије и Влада Србије чине све како би унапредили регионалну сарадњу кроз иницијативу Отворени Балкан, чији је циљ повезивање региона, од образовног и здравственог система, сарадње у области културе и другим областима, и стварање бољих услова живота за све грађане.

На усавршавању у 11. класи Високих студија безбедности и одбране, укупно је 20 полазника, а поред полазника из Србије у тој класи су и представници Босне и Херцеговине.