30. BELEF – Želim magiju!

30. BELEF – Želim magiju!

01/06/2022 Off By BERB
Beogradski letnji festival BELEF počinje  23. juna 2022. u Botaničkoj bašti “Jevremovac”. BELEF ove godine obeležava značajan jubilej – 30 godina postojanja!
Pod sloganom ŽELIM MAGIJU! ove godine BELEF će prvi put biti organizovan u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, na jedinstvenom, posebnom mestu, prvoj i jedinoj botaničkoj bašti u Srbiji koja je u isto vreme i spomenik prirode i spomenik kulture. Takođe, programi će se odvijati i na Trgu republike, kao i na scenama pozorišta.
 
Ovogodišnji BELEF obuhvata 6 pozorišnih premijera, 3 beogradske premijere, 7 koncerata, 16 predstava u glavnom programu, 7 predstava u programu MLADI BELEF i 4 predstave u programu DEČIJI BELEF. Pored toga, organizovana su 3 prateća programa: NOĆ LEGATA sa Muzejom grada Beograda, Stručna vođenja kroz Botaničku baštu i Beogradske šetnje – otvorena vrata naših pozorišta.
30. BELEF otvoriće premijera predstave Ateljea 212 „Drama o kraju sveta“ u Botaničkoj bašti, dok će sledeća premijera predstave „Tramvaj zvani želja“ biti izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu. Beogradsku premijeru u Botaničkoj bašti imaće predstava „Za sada je sve ok“, Kruševačkog pozorišta, kao i predstava „Kralj Ibi“ Narodnog pozorišta iz Sombora u Narodnom pozorištu u Beogradu, a premiejrno će biti izvedena i predstava „Smrt i devojka“ u Bitef teatru. Još jedna premijera biće izvedena u okviru ovogodišnjeg BELEF-a „Gospođa Ajnštajn“ u Narodnom pozorištu, dok će u Hartefakt kući premijerno biti odigrana predstava „Kratka istorija pljeskavica“. Publika će biti u prilici da u Botaničkoj bašti pogleda hit predstavu Zvezdare teatra „Priča o Milutinu”.
Beogradskoj publici će se u Botaničkoj bašti predstaviti Barbara Pravi, francuska umetnica i kantautorka, dok će na Trgu republike koncerte održati Biljana Krstić i Bistrik bend, kao i Bojan Suđić i Simfonijski orkestar RTS-a. Čuvena Karmina burana biće izvedena u Narodnom pozorištu. Ovogodišnji BELEF zatvoriće slavna pijanistkinja Marta Argerič u Kolarčevoj zadužbini.
Karte za sve programe su u prodaji na prodajnim mestima Ticket Vision i online preko tickets.rs