Србија изградњом станова за снаге безбедности решава вишедеценијски проблем

Србија изградњом станова за снаге безбедности решава вишедеценијски проблем

01/06/2022 Off By BERB

Foto: MGSI/Đ.K.

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом доделе кључева за припаднике служби безбедности у новоизграђеним станбеним јединицама у насељу Југовићево у Новом Саду, поручио је да је решавање стамбеног питања за припаднике службе безбедности велики и амбициозан подухват, а држава Србија је спремна за то јер знамо да то представља основни проблем за оне који свакодневно бране нашу земљу.

 

Министар је истакао да је на територији целе Србије завршено скоро 5.000 станова, и да ће се у наредној фази у Новом Саду градити још 1.500 станова, у Београду још 3.000 станова, као да ће се наставити градња широм земље.

„Морамо бити поносни на ово потпуно ново и урбанистички феноменално постављено насеље, са највишим стандардима енергетске ефикасности“, додао је Момировић.

Поред министра Момировића припадницима служби безбедности кључеве су доделили и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, министарка правде Маја Поповић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, Бојан Јоцић државни секретар министарства унутрашњих послова и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Догађају је присуствовао и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

„Наставља се успешан низ заједничких инвестиција Републике Србије и града Новог Сада на опремању локалитета, који је раније био у потпуности запуштен“, овом приликом рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Нови Сад је највеће градилиште станова за припаднике снага безбедности – укупно 1.972 станова, 548 из I А фазе док број станова у I Б фази износи 1.424 у оквиру којих се налазе и 438 станова за које је примопредаја кључева почела данас.