Доситејеве повеље за допринос унапређењу квалитета образовања

Доситејеве повеље за допринос унапређењу квалитета образовања

17/05/2022 Off By BERB

Foto: mpn.gov.rs

 

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић доделио је данас Доситејеве повеље истакнутим појединцима и институцијама за унапређење квалитета образовања.

Том приликом је изјавио да му је велико задовољство што имам прилику да, други пут по реду, доделим повеље које носе име по нашем значајном просветитељу и првом српском министру просвете Доситеју Обрадовићу.
Ова повеља је, како је додао, начин да се изрази захвалност за свакодневно залагање и труд, како би систем образовања био још бољи и квалитетнији.
Министарство, како је рекао министар Ружић, одговорно наставља да спроводи реформу целокупног просветног система и интензивно ради на стварању квалитетних услова за рад и учење.
„Основне смернице у том процесу утврдили смо Стратегијом образовања и васпитања до 2030. године, као и пратећим документима. Упоредо са тим усклађујемо законску регулативу и улажемо у инфраструктуру на свим нивоима образовања и науке“, рекао је министар.
Он је захвалио свим запосленима у образовно-васпитним установама, као и ученицима, који су у отежаним околностима, својим трудом и ангажовањем допринели да се обезбеди континуитет и квалитет наставе.
Министар Ружић је честитао добитнцима и пожелео им да и даље наставе посвећено да раде и доприносе развоју образовања и друштва у целини.
Добитници Доситејеве повеље су: Нађа Весић, ученица 8. разреда ОШ “Руђер Бошковић”(Београд), Василије Хаџи-Пурић, ученик 8. разреда ОШ “Бранко Радичевић” из Батајнице, Весна Барачков, директорка школе ОШ „Петар Петровић Његош“ (Београд), Емилија Грубанов Мартинек, наставник разредне наставе у ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Суботице, Гордана Поповић, наставник математике у Основној школи “Ћирило и Методије” у Београду, ПУ ” Полетарац” Оџаци, др Марија Ранђеловић, члан Градског већа Града Ниша, ресорно задуженог за област образовања.
Ове повеље добили су и: Петар Илић, ученик Прве економске школе у Београду, сада студент Економског факултета, Милан Станојчић, професор Електротехничке школе „Никола Тесла“ у Београду, Техничка школа „Дрвоарт“, Београд, Музичка школа „Исидор Бајић“ Нови Сад, студент Економског факултета, Универзитета у Београду Алекса Антић, доц. др Ивана Иванић са Филолошког факултета у Новом Саду и др Миомир Кораћ директор Археолошког института у Београду.