Удовичић са представницима локалних самоуправа

Удовичић са представницима локалних самоуправа

05/05/2022 Off By BERB

Foto: Rade Prelić/Tanjug

 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић потписао је данас уговоре са представницима локалних самоуправа о реализацији пројеката у оквиру јавних конкурса за подршку јединицама локалних самоуправа за програме, односно пројекте у области спорта кроз изградњу, опремање и одржавање спортских објеката, као и за програме, односно пројекте у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Министар Удовичић истакао је да Влада Републике Србије и Министарство омладине и спорта својим радом потврђују јасну опредељеност државе да се улаже у оно што је највредније – спорт и младе.
Он је оценио да су јединице локалних самопурава кључни партнери у остваривању приоритетних циљева – континуиран рад на стварању услова за квалитетнији живот младих у Србији, као и равномеран развој спортске инфраструктуре у свим деловима земље. Удовичић је нагласио да је циљ стварање генерација младих који су задовољни и остварени на личном, друштвеном и професионалном плану, али и стварање најбоље базе где своје прве кораке праве будући велики шампиони српског спорта. То ћемо постићи, како је објаснио министар, изградњом нових и реконструкцијом постојећих спортских објеката, као и подршком младима у тежњи да свакодневно напредују у држави која им за то ствара услове. „Заједно градимо лепшу садашњост и темеље за нове генерације, које ће за најбоље примере имати људе из свог најближег окружења.”, изјавио је министар Удовичић.