Сећање на припаднике МУП-а погинуле током НАТО бомбардовања

Сећање на припаднике МУП-а погинуле током НАТО бомбардовања

24/03/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин положио је данас, на двадесеттрогодишњицу од почетка НАТО агресије на Србију 1999. године, у Београду венац на спомен-обележје у знак сећања на погинуле полицијске службенике који су вршећи службену дужност зарад мира и безбедности Србије жртвовали своје животе и поручио да су они који су покушали да убију Србију тог пролећа заправо убили међународно право и да данас немају право да од Србије траже да заборави ко јој је те 1999. године био пријатељ.

„Проток времена није ублажио ране, још увек сањамо нашу убијену децу из 1999. године. Те 1999. убијали су нас уједињени наши противници из два светска рата са нашим савезницима из два светска рата. Све жртве које су Срби поднели за слободу човечанства понижене су и увређене те 1999. године, када се одиграо последњи велики некажњени ратни злочин у 20. веку“, истакао је министар Вулин.

Они који су покушали да убију Србију тог пролећа, како је истакао, заправо су убили међународно право и данас немају баш никакво право да од Србије траже да ради оно што би они желели, да од Србије траже да заборави ко јој је те 1999. године био пријатељ, ко је био непријатељ, јер ми још увек сањамо нашу убијену децу.

Нагласио је да су припадници Министарства унутрашњих послова давали своје животе знајући зашто их дају, знајући коме их дају, спремни тада као и сада да бране своју земљу и народ не питајући која је величина онога ко тражи да Срби напусте своју слободу, да престану да сањају о својој слободи.

„За нашу убијену децу нема правде, али нема ни за нас оправдања да икада постанемо чланица НАТО пакта, да икада другима чинимо оно што је чињено нама, да икада престанемо да тражимо правду за нашу убијену децу. Бог прашта, Срби не могу да опросте нити забораве“, нагласио је министар Вулин.