Пуштена у рад новоизграђена ватрогасна станица на Новом Београду

Пуштена у рад новоизграђена ватрогасна станица на Новом Београду

23/03/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас отварању новог објекта Ватрогасно-спасилачке јединице Нови Београд и истакао да је након 70 година најнасељенија општина у Србији по први пут добила ватрогасну станицу.

 

„Од оснивања Општине Нови Београд, многи су обећавали да ће ова велика београдска општина добити своју ватрогасну станицу. Али, само је данашња држава на челу са председником Вучићем, захваљујући својој озбиљности, организованости и добрим економским аспектима реализовала и спровела до краја изградњу ватрогасно-спасилачке станице у Новом Београду. Бринемо о миру и стабилности земље, али подједнако бринемо и о безбедности обичног човека. Након 70 година, општина Нови Београд добила је своју прву ватрогасну станицу, а наши ватрогасци-спасиоци биће још ефикаснији, јер ће од сада моћи на бржи и лакши начин да приступе интервенцији”, поручио је министар полиције Александар Вулин након обиласка просторија нове ватрогасне станице у Новом Београду.

„Свако ко живи и ради у Новом Београду биће сигурнији и безбеднији него раније, јер када се деси потреба за интервенцијом, ватрогасци ће много брже стизати на лице места. До сада су ватрогасци у Нови Београд морали да долазе из Земуна, или да прелазе Газелу и Бранков мост, што је изискивало знатно више времена. Приликом интервенција ватрогасаца најважније је време одзива, односно за колико времена ће ватрогасац од момента позива стићи на лице места. До сада, ватрогасци-спасиоци стизали су у Нови Београд за 15 минута, а сада ће стизати за 3 до 4 минута на лице места. Само у претходне три године, на територији општине Нови Београд, припадници Сектора за ванредне ситуације имали су укупно 1.491 интервенцију, од чега је током 2021. године број интервенција износио 540. Од тих 540 интервенција, 365 је било гашење пожара. Такође, од почетка 2022. године, на територији општине Нови Београд биле су 122 интервенције, од чега на гашењу пожара 83, док је спасено 20 особа”, рекао је министар полиције Александар Вулин, нагласивши да у будућем периоду следе нова увећања плата ватрогасцима-спасиоцима, али и нова улагања у опрему и обуке.

„Један од приоритета мог рада као министра унутрашњих послова јесте и изградња нових, модерних и савремених објеката за припаднике полиције и ватрогасце-спасиоце. Недавно је отворен велики Регионални центар за ванредне ситуације у Врању, данас је отворена најмодернија ватрогасна станица у Србији и региону. За годину дана реновирано је и адаптирано 18 објеката за смештај и рад ватрогасаца-спасилаца. Наставићемо са још масовнијом изградњом полицијских и ватрогасних објеката. Хоћу да сваки мој полицајац и ватрогасац има адекватан простор за рад, хоћу да моја држава и мој народ имају савремене полицијске и ватрогасне објекте којим могу да се поносе”, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обратио се преко радио-везе свим ватрогасно-спасилачким јединицама у Београду, истакавши да је ово велики и важан дан за сваког ватрогасца, али и за читав Београд и Србију.

„Свим ватрогасцима-спасиоцима Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд, желим срећно отварање дугоочекиване прве Ватрогасно-спасилачке станице Нови Београд”, поручио је министар полиције Александар Вулин и додао да су српски ватрогасци пример истинске храбрости и пожртвованости, пример патриотизма и љубави према својој земљи и народу.

Нови објекат Ватрогасно-спасилачке јединице Нови Београд изграђен је уз Улицу Ђорђа Станојевића, на површини већој од 500 метара квадратних, у којој ће радити 40 ватрогасаца-спасилаца.