Ухапшена једна особа због преваре у обављању привредне делатности

Ухапшена једна особа због преваре у обављању привредне делатности

23/03/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су М. С. (1993) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара у обављању привредне делатности у саизвршилаштву.

 

Возач камиона М. С. је, како се сумња, требало да превезе робу укупне вредности 2.890.786 динара, од привредног друштва – продавца из Краљева до купца у Руми, а по договору и налогу особе која се представља као одговорно лице ПД „Секула муња логистик“, а која је и уговорила тај посао.

М. С. се терети да се, приликом преузимања робе – металних цеви и лима, радницима представио као Драган Росић, што је наведено и на отпремници тог привредног друштва, док преузету робу није испоручио купцу, већ ју је одвезао у Лазаревац, до куће четрдесетседмогодишњег мушкарца против кога је раније поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара у обављању привредне делатности, а који је робу, како се сумња, присвојио ради даље продаје.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.