Ухапшена једна особа због више кривичних дела

Ухапшена једна особа због више кривичних дела

23/03/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, Посебног одељења за сузбијање корупције ухапсили су С. С. (1970) одговорно лице „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, „SDS Inex-prom“, „Центаур СМ“, „Гео Центаур“ због постојања основа сумње да је извршио кривична дела противправно усељење, фалсификовање исправе и прање новца.

 

Сумња се да је набавио и употребио лажни уговор о купопродаји од 2008. године, који је наводно закључен између продавца ПД „Електростопанство Скопје – РО Електромонтажа Охрид”- представништво у Београду и купца ПД „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, за купопродају 4/5 стана у Београду, што није одговарало истини након чега се неовлашћено уселио у наведени стан. Као одговорно лице „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington сумња се да је извршио продају 4/5 тог стана физичком лицу за износ од 18.831.922 динара, након чега је са рачуна привредног друштва извршио пренос наведеног новца физичким и правним лицима у намери да се прикрије и лажно прикаже незаконито порекло имовине.

Такође, осумњичени је набавио и употребио лажни уговор о купопродаји из 1992. године, који је наводно закључен између предузећа „Беобагат“ из Београда и „SDS Inex-prom“ из Ниша за купопродају магацинског простора у Нишу, што није одговарало истини и издавао га преко привредног друштва „Институт за геодезију и грађевинарство”, привредном друштву „Smitran Trade“. Како се сумња, на име наплаћене закупнине противправно је стекао 1.633.805 динара.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.