Počela gradnja auto-puta od Požege do Duge Poljane

Počela gradnja auto-puta od Požege do Duge Poljane

20/03/2022 Off By BERB

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovali su danas početku radovna izgradnji deonice od Požege do Duge Poljane, na auto-putu “Miloš Veliki”, u koji će biti uloženo približno 1,7 milijardi evra.

Ugovor za izgradnju te deonice Koridora 11, u dužini od 75 kilometara, potpisan je krajem prošle godine u Sjenici. Saobraćajnica bi trebalo da bude završena za četiri godine, a glavni izvođač radova je kineska kompanija CRBC.

Vučić je ukazao na to da će nakon izgradnje puta Arilje, Ivanjica, Novi Pazar, Sjenica biti povezani sa Beogradom, u budućnosti i sa Sarajevom, što će značiti novi život za sve ljude iz tog kraja Srbije.

On je istakao da je izgradnja autoputa preduslov za gradnju turističkih objekata na Goliji i Pešteru, kao i za dolazak novih investitora u taj deo Srbije.

Denicom od Požege do Duge Poljane nastavlja se izgradnja auto-puta ka Boljaru na granici sa Crnom Gorom. Auto-put ide trasom PožegaArilje – IvanjicaBoljare u dužini od 106 kilometara.

Deonica PreljinaPožegaBoljare je nastavak projekta izgradnje auto-puta od Beograda do Južnog Jadrana, ukupne dužine 258 kilometara.

Planirano je i da se od Požege izgradi još jedan krak auto-puta u dužini oko 60 kilometara do granice sa Bosnom i Hercegovinom.