SKUPŠTINA SRBIJE: ŠTA RADI SRPSKA DIPLOMATIJA ?

SKUPŠTINA SRBIJE: ŠTA RADI SRPSKA DIPLOMATIJA ?

18/06/2015 Off By

Na početku sednice Republičkog parlamenta, koju poslanici svakog četvrtka koriste da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije, demokate su upitale zašto još uvek nije objavljen ugovor za projekat “Beograd na vodi”, a naprednjaci zatražili ostavku vojvođanskog premijera Bojana Pajtića


 

396751_sednica-pravosudje2-olgica-batic-beta_f

Kiritikovala Dačića: Olgica Batić

Redakcija

ZAMENICA šefa poslaničkog kluba SPO-DHŠ Olgica Batić upitala je danas ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića šta radi domaća diplomatija i kako je moguće da na vreme nije saznala šta se sprema u nacrtu rezolucije Velike Britanije o Srebrenici.
Na početku sednice Republičkog parlamenta, koju poslanici svakog četvrtka koriste da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije, demokate su upitale zašto još uvek nije objavljen ugovor za projekat “Beograd na vodi”, a naprednjaci zatražili ostavku vojvođanskog premijera Bojana Pajtića.
“Dokle ćemo biti neobavešteni. Šta radi naša diplomatija i kako je moguće da se nije na vreme saznalo šta se sprema u toj rezoluciji”, navela je Batićeva. Ministra zdravlja Zlatibora Lončara upitala i šta je istina kada su u pitanju posledice infekcije na Kliničkom centru Srbije i da li ima preminulih, a ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković pitala za odluku da se 25.000 dinara subvencija po kravi dodeljuje samo onim domaćinstvima koji imaju dve ili više krava, s obzirom da svaki drugi stočar u zemlji u svojoj štali ima po jednu kravu. Imala je pitanje i za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i to povodom hapšenja 29 pripadnika policije i carine – ko je, gde i na koji način u lancu komandovanja zatajio, da li se ranije to moglo otkriti i kolika je šteta naneta.
Naprednjak Marko Atlagić zatražio je od Pajtića ostakvu, zbog lošeg rukovođenja Vojvodinom i finansijskih malverzacija u Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za kapitalna ulaganja, Fondu za razvoj.
“DS vlada u Vojvodini već 15 godina, za vreme mandata DS Vojvodina je od lokomotive razvoja Srbije postala posebni vagon u siromašnoj kompoziciji. Poljoprivreda je na izdisaju, vojvođanska sela se gase, seljaci su prepušteni sami sebi… Takvo stanje je neodrživo i Pajtić zaista mora da ode”, rekao je Atlagić, dodajući da Pajtić još uvek nije odgovorio na pitanja građana o malverzacijama u tim finansijskim institucijama.
Demokrata Balša Božović upitao je Vladu Srbije zašto još uvek nije objavila ugovor za projekat “Beograd na vodi” i zašto se od građana kriju detalji tog ugovora.
“Pitam direktno Zoranu Mihajlović (ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture) zašto se od građana Srbije krije ugovor koji predstavlja, kako ste rekli, strateški posao za Srbiju. Saznali smo u međuvremenu da nema 3,5 milijardi investicija, spekuliše se da će država imati svega 32 odsto udela u novoformiranom preduzeću ‘Beograd na vodi’, 68 odsto ‘Igl hils’, da će projekat trajati 30 godina”, rekao je Božović.
Poslanici su rad nastavili raspravom o potvrđivanju ugovora o izmenama finansijskog ugovora Srbije i Evropske investicione banke, za program modernizacije škola, kojima se pomera rok za završetak radova u dve škole do kraja 2016. godine.


SRBIJA

.

d0ae7aJAVNO SLUŠANJE U SKUPŠTINI: PREDLOZI ZA PROMENU POLITIČKOG SISTEMA

Novi krug slušanja biće održan u ponedeljak, 22. juna, kada će svoje predloge za promenu poltičkog sistema izneti

 

 

skupstina176SKUPŠTINA SRBIJE: ZAVRŠENO RAZMATRANJE VOJNIH SPORAZUMA

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je tokom rasprave da se učešće u multinacionalnim operacijama pokazuje da je Srbija

 

 

vlada29VLADA ODLUČILA: PRIVATIZACIJA PRESKAČE 17 PREDUZEĆA

Press služba Vlade VLADA Srbije donela je na današnjoj sednici Odluku o određivanju subjekata privatizacije od strateškog značaja.

 

 

348920_balsa-bozovic-01_fSKUPŠTINA SRBIJE: MEĐUSOBNE OPTUŽBE DS I SNS

 POČETAK današnje sednice Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o amandmanima na izmene Zakona o