Обилазница око Горњег Милановца напредује по плану без одступања

Обилазница око Горњег Милановца напредује по плану без одступања

04/03/2022 Off By BERB

Фото: МГСИ/Ђ.К.

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић најавио је данас  да ће општина Горњи Милановац, до маја следеће године, добити приступну саобраћајницу на аутопуту „Милош Велики“, што је и највећа инвестиција у ову општину у последњих 60 година.

 

Министар Момировић и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић данас су били у ванредном обиласку радова на обилазници око Горњег Милановца.

Министар је истакао да је ова саобраћајница од виталног значаја за Горњи Милановац и њене грађане и закључио да иако се због отежаних временских услова није могло радити на градилишту, радило се на неопходним пропратним радовима без застоја. Он је оценио да ће саобраћајница бити изграђена по свим савременим стандардима, до маја следеће године како је првобитно и планирано. Пројекат је, како је објаснио, вредан 30 милиона евра и реализује се уз помоћ наших пословних партнера из Кине. Очекивања су, рекао је Момировић, да ће завршетак саобраћајнице омогућити долазак нових инвеститора и веће плате грађaнима, као и повезивање постојеће и будуће индустријске зоне на територији општина Горњи Милановац са Коридором 11 по најоптималнијој цени.

 

Председник општине Горњи Милановац захвалио се министру за несебичан допринос на овом пројекту и истакао да ће житељи Милановца то знати да цене. Он је рекао да се радови свакодневно прате на приступној саобраћајници од Такова до Горњег Милановца, да су сви припремни радови у току и да неће изаћи из оквира договореног уговором, без обзира на временске услове.

 

Изградња будуће обилазнице представља нову везу између државног пута IБ 22 (Ибарска магистрала) и аутопута Е763 „Милош Велики“ (петља Таково) Дужина обилазнице износи око 9.5 км. и пројектована је за брзину од 60 км/ч. Уговорна вредност пројекта износи 30.498.281,81 еура, а предвиђени рок за завршетак радова је мај 2023. Извођач радова је Power Construction Corporation of  China Limited.