Студенти завршних година студија започели обављање стручне праксе у МСП

Студенти завршних година студија започели обављање стручне праксе у МСП

03/03/2022 Off By BERB

Фото: МСП

 

Група од 63 студента завршних година основних и мастер студија започела је данас обављање тромесечне стручне праксе у Министарству спољних послова.

 

Студенте је поздравио министар спољних послова Никола Селаковић пожелевши им добродошлицу и да током трајања праксе стекну много новог знања.

„Драго ми је што сви заједно имамо прилику да започнемо нешто потпуно ново у МСП“, рекао је министар, истакавши да је почетак стручне праксе реализација онога што је започето прошлогодишњим потписивањем Протокола о сарадњи Министарства са 15 факултета са шест државних универзитета.

Селаковић је рекао да је, када је дошао на место министра спољних послова, увидео да Министарству недостаје млада, свежа крв, и да је тада започето осмишљавање овог пројекта. Истакао је да је иницијалну подршку пројекту дао председник Александар Вучић и изразио наду да ће оваква пракса постати редовна у Министарству.

Министар  је казао ће праксу обављати 63 студента, од којих је 31 са Универзитета из Ниша, Крагујевца, Новог Сада и Косовске Митровице, и посебно је захвалио на подршци коју је пружило Министарство просвете у обезбеђивању адекватних услова за смештај стажиста током боравка у Београду.

Министар је захвалио свима у Министарству који су радили на овом пројекту, а студентима пожелео да током праксе стекну нова знања и пријатељства.

„Ако хоћете да радите овај посао честито, добро и посвећено, морате да волите Србију. Без патриотизма овај посао се не може радити“, закључио је овим своје обраћање шеф српске дипломатије.

Министар је рекао да ће они који се покажу као најбољи током обављања стручне праксе можда добити прилику да, по окончању студија и стицању свих законских услова, наставе да раде у МСП.