Turistička organizacija Srbije ugostila predstavnike festivala „TESTIVAL #4“

Turistička organizacija Srbije ugostila predstavnike festivala „TESTIVAL #4“

02/03/2022 Off By BERB

Predstojećeg vikenda, 5. i 6. marta u beogradskom Domu omladine održava se „TESTIVAL #4“. Tim povodom, organizator i neki od učesnika ovog jedinstvenog festivala testa, u prostorijama Turističke organizacije Srbije, obratili su se medijima.

 

Podsećajući da je glavni moto ovogodišnjeg Testivala „Neka zamirišu salčići, srpski kroasani“ specijalna gošća Testivala Katarina Petrovićnajavila je pripremanje ovog specijaliteta kao glavnu atrakciju predstojećeg festivala.

Dvodnevni program biće obogaćen panelima i diskusijama o hrani, a kako kaže direktor festivala Miodrag Ilić, biće to prilika da se sazna nešto više o ukusima kroz istoriju, njihovoj povezanosti sa lokalitetom i značaju za prostor na kom su nastali. O tim temama diskotavaće stručnjaci iz oblasti gastronomije, etnologije i mnogi drugi.

Gastronomija je izuzetno značajan turistički proizvod koji Turistička organizacija Srbije redovno promoviše i kao primarni i kao prateći sadržaj na svakoj destinaciji, podsećaju u Turističkoj organizaciji Srbije. Zato ta institucija podržava manifestacije, poput testivala, koje slave kvalitetne i originalne recepte.

TESTIVAL se prvi put održava u prostorijama Doma omladine u Beogradu, a očekuje se izlagači iz cele Srbije na preko 40 štandova,. Organizator najavljuje i posebna iznenađenja tokom trajanja festivala.

 

Link: https://testival.rs