Vučić sa prvog predizbornog skupa narodu poručio: Neće biti gladi, nećemo u NATO

Vučić sa prvog predizbornog skupa narodu poručio: Neće biti gladi, nećemo u NATO

19/02/2022 Off By BERB

Izvor: N1, FoNet/Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

“Onima koji vam danas poručuju ‘nikad se ne zna, možda hoćemo ili nećemo u NATO’, ja vam poručujem – ne, da neće narod Srbije u NATO i zato će znati da izabere 3. aprila”, rekao je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić na predizbornom skupu u Merošini kojim vladajuća koalicija počinje predizborne aktivnosti.

 

Vučić je ocenio da narod voli vojnu neutralnost, voli svoju vojsku i hoće da „sami čuvamo svoje nebo“ i da imamo snažnu vojsku, kako niko ne bi pretio suverenitetu zemlje.

Najavio je da će “narod obradovati sistemima među najmoćnijim oružjima na svetu” i da Srbija više nikome neće biti lak plen.

Najavio je da će “narod obradovati sistemima među najmoćnijim oružjima na svetu” i da Srbija više nikome neće biti lak plen.

Ocenio je da je “mnogo iskušenja pred nama”, zbog situacije u Evropi i svetu.

“Dovoljno je videti šta se zbiva u odnosima između velikih sila, ali mi ne sedimo na više stolica, već imamo jednu, jedinu i svoju – stolicu Srbije, koju nikome ni za šta ne dajemo”, rekao je Vučić i dodao da im je ostavljen vruć krompir po dolasku na vlast i ogroman pritisak zapadnog sveta da moramo da priznamo nezavisno Kosovo.

“A mi smo radili polako, tiho i čuvali svoju zemlju i Kosovo i Metohiju, svoju zemlju i narod – i kao što ste videli, nije bilo ratova ni sukoba, ni Oluje ni Bljeska”, rekao je Vučić.

On je rekao i da u Srbiji, za razliku od nekih drugih zemalja, neće biti gladi i naglasio da Srbija neće kvariti odnose sa Kinom i Rusijom.

Vučić je okupljenima rekao da gleda šta se dešava u svetu.

“Dođe li do sukoba, a nadam se da neće, – neće biti pšenice, gasa, nafte ni derivata a pitanje je koliko će biti soli, ulja – mi na današnji dan imamo svega dovoljno”, rekao je Vučić, podsetivši i da na teritoriji Srbije nema nafte ni gasa, pa ni soli.

“Ali uvećavamo rezerve nafte, gasa, i nabavićemo so”, obećao je Vučić u Merošini.

Kada je reč o spoljnoj politici, rekao je da će Srbija uvek imati svoju politiku, biti na evropskom putu, imati dobre odnose sa SAD, ali da neće kvariti odnose sa Rusijom i Kinom.

“Mi imamo prijatelje i na istoku i na zapadu, i tu našu politiku niko ne može da promeni, a to je jedina politika uz koju Srbija može da opstane”, rekao je Vučić.

Zaključio je da je takva politika garant bezbednosti srpskog naroda u regionu.

“Sutra bi ih (Srbe) proterali sa Kosova i uništili Republiku Srpsku, ali znaju da danas mnogo snažnija Srbija to neće dozvoliti”, poručio je Vučić na predizbornom skupu u Merošini.

Predsednik SNS je na miting u Merošini došao u društvu potpredsednice SNS Ane Brnabić i prve na listi vladajuće koalicije “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Danice Grujičić, a skupu su prisustvovali ministri u Vladi Srbije, kao i drugi i treći na izbornoj listi za republičke izbore – matematičar Stojan Radenović i molekularna genetičarka Jelena Begović.