Janković predao listu za beogradske izbore: Nemojte da bude da sam neobavešten

Janković predao listu za beogradske izbore: Nemojte da bude da sam neobavešten

19/02/2022 Off By BERB

Izvor: N1 Beograd/Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Opoziciona koalicija Ujedinjena Srbija, čiji je kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković, predala je izbornu listu za beogradske izbore.

 

Aktivisti koalicije predali su potpise podrške u 13 kutija koje su zajedno činile parolu: „Beograd te zove“.

„U ponedeljak ćemo predstaviti čitavu ekipu mojih saradnika“, rekao je Janković i dodao da je uveren u pobedu.

Na pitanje koliko je potpisa sakupljeno, uputio je na tehničku službu, a kada je neko iz koalicije kazao da je prikupljeno duplo više nego što je potrebno, Janković je u šali rekao: “Nemojte molim vas, da bude da sam neobavešten”, aludirajući na bivšeg predsednika Vojislava Koštunicu, čiji je savetnik bio.

Kako je ranije objavio portal Nova.rs, Vladeta Janković je prvi na izbornoj listi kandidata ove koalicije za odbornike u Beogradu.

Drugo mesto zauzeo je profesor FON-a Vladimir Obradović, a zatim slede Vesna Petković, koja je po struci diplomirani ekonomista, Mila Popović, predsednica beogradskog odbora SSP, po struci diplomirani istoričar.

Predsednik Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, biće 60. na listi kandidata za odbornike u prestonici, pisala je Nova.rs.

Koaliciju Ujedinjena opozicija čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije “Sloga”, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Vlaška stranka.