ИТ опрема за кориснике и запослене у Геронтолошком центру Младеновац

ИТ опрема за кориснике и запослене у Геронтолошком центру Младеновац

10/02/2022 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић присуствовала је уручењу ИТ опреме Геронтолошком центру Младеновац, која је обезбеђена у оквиру пројекта „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“.

Кисић Тепавчевић је истакла да је опрема која је уручена овој установи део опреме која је у оквиру тог пројекта обезбеђена за укупно 17 геронтолошких центара и 10 установа за смештај деце и младих без родитељског старања. У питању је више од 500 уређаја –  лаптопова, таблета, смарт телевизора, веб камера.

Министарка је истакла да ће опрема омогућити пре свега бољу комуникацију корисника са најближима, док смо се у условима пандемије Ковид 19 уверили да је то најбезбеднији и у одређеним моментима и једини могући начин комуникације. Када су у питању установе за смештај деце без родитељског старања, ова опрема ће значајно допринети похађању онлајн наставе, рекла је Кисић Тепавчевић.

Министарка је захвалила корисницима и руководству ГЦ Младеновац на одговорном и савесном понашању током трајања пандемије Ковид 19.

Према њеним речима, у овој установи је мирна епидемиолошка ситуација, ниједан корисник није заражен, због чега је постепено почео пријем нових корисника, док се у наредним данима очекује да и посете буду дозвољене, у контролисаним условима.

Уручењу ИТ опреме ГЦ Младеновац присуствовали су и стална заменица амбасадора СР Немачке у Србији Доротеа Гизелман и др Штефан Хајек из ГИЗ-а.

Гизелман је навела да је заједничко обележје свих пројеката ГИЗ-а пружање помоћи онима којима је та помоћ потребна, у складу са њиховим жељама, и да је пандемија Ковид 19 показала да је неопходно радити на унапређењу у области дигитализације, чему ће значајно допринети и опрема која је уручена геронтолошким центрима и  установама за смештај деце и младих без родитељског старања.

Пројекат „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ имплементира ГИЗ средствима немачког Министарства за економски развој и сарадњу, у партнерству са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.