Састанак са председником Комитета за Међународне послове Државне Думе Федералне Скупштине Русије

Састанак са председником Комитета за Међународне послове Државне Думе Федералне Скупштине Русије

08/02/2022 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Гол

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председника Kомитета за међународне послове Државне Думе Федералне скупштине Руске Федерације Леонида Слуцког, са којим је разговарао о даљем развоју српско-руске сарадње у различитим областима, укључујући и парламентарну сарадњу. 

Слуцки је председнику Вучићу уручио дар патријарха Москве и све Русије Kирила и пренео му његове поздраве, а председник Вучић је, узвраћајући поздраве, изразио наду да ће се са патријархом Kирилом састати приликом следеће посете Москви.
Председник Вучић је истакао да односе Србије и Русије карактеришу међусобно разумевање и поверење и захвалио на чврстој и активној подршци Русије у одбрани целовитости и независности Србије и њених државних и националних интереса.
Председник Kомитета за међународне послове руске Думе Слуцки изразио је задовољство напретком економске сарадње Србије и Русије, истакавши да га радује што заједнички инфраструктурни пројекти доприносе економском напретку наше земље.
Председник Вучић је веома позитивно оценио рад РЖД на деоници брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада и навео друге примере успешне сарадње у различитим областима, који доприносе развоју наше економије.
Двојица саговорника су изразили очекивање да ће се наставити тренд учесталих српско-руских контаката на високом нивоу.
Председник Вучић и представник руске Думе Слуцки разговарали су и о догађајима на истоку Европе.