Донација за боље управљање комуналним отпадом у Сјеници

Донација за боље управљање комуналним отпадом у Сјеници

08/02/2022 Off By BERB

Фото: ekologija.gov.rs

 

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић најавила је данас да ће депонија „Говеђак“ у Сјеници бити затворена и санирана и додала да је у току израда пројектно-техничке документације.

Вујовић је, након што су у Београду председнику Општине Сјеница Мунибу Мујагићу уручени кључеви аутосмећара, који је београдско ЈКП „Градска чистоћа“ уступило сјеничком јавно-комуналном предузећу на коришћење, изразила очекивање да ће пројекат за затварање депоније бити завршен у јуну и након тога почети радови на санацији.

Сјеница ће убудуће отпад одвозити на трансфер станицу у Новој Вароши коју градимо за четири општине, а коју ће, поред ове две општине, користити и Пријепоље и Прибој, истакла је она и додала да је трансфер станица први корак ка решавању проблема управљања отпадом у овом делу Србије.

Министарка је подсетила на то да је приликом недавне посете предсeдника Србије Александра Вучића Сјеници указано на то да општинском јавно-комуналном предузећу недостаје адекватан камион „смећар“, који је сада обезбеђен, и изразила захвалност руководству Града Београда и ЈКП „Градска чистоћа“ на овој донацији.

Према њеним речима, доделом овог возила решава се тај проблем и пружа допринос бољем управљању комуналним отпадом у Сјеници.

Министарство које водим је прошле године обезбедило и 120 нових контејнера за ову општину, а у наредном периоду ћемо видети и шта је то што још можемо да учинимо када је реч о унапређењу стања животне средине и квалитета живота грађана у Сјеници, навела је Вујовић.