Србија на организован и хуман начин брине о мигрантима

Србија на организован и хуман начин брине о мигрантима

07/02/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин са републичким комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем обишао је рано јутрос полицијске службенике који су на територији Кикинде, Суботице и Сомбора у великој акцији пронашли неколико стотина миграната који ће бити спроведени у прихватне центре.

Министар Вулин је истакао да ове сталне акције полиције за циљ имају поштовање закона како би се осигурала безбедност свих, обезбедили хумани услови живота миграната, али и да се на првом месту обуздају кријумчарске банде и упути им јасна порука да ће у Србији бити откривени, ухапшени и приведени правди.

Министар је поновио да Србија неће бити паркинг за мигранте и да наша земља поштује законе, на организован и хуман начин брине о мигрантима и има азилни систем који је један од најорганизованијих у Европи.

„Србија очекује од свих, били наши грађани или мигранти, да поштују закон. Држава Србија ће испуњавати своје међународне обавезе, али и водити рачуна о свакодневном животу наших грађана, који ни на који начин неће бити ометен“, казао је министар Вулин и поручио да мигранти морају бити у прихватним центрима.