Унапређење сарадње са Француском

Унапређење сарадње са Француском

07/02/2022 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је са амбасадором Републике Француске Пјером Кошаром  о перспективама сарадње две земље у областима које су у надлежности ресорног министарства. 

 

Кисић Тепавчевић је истакла да су односи две земље на изузетном нивоу и нагласила да је Француска један од најзначајнијих политичких и економских партнера наше земље.

Говорећи о европским интеграцијама, министарка је навела да очекује да ће Србија током француског председавања Саветом ЕУ, имати даљу подршку на њеном европском путу, изразивши наду да ће се стећи услови да се ове године отвори Кластер 3, у којем се налази Преговарачко поглавље 19 – социјална политика и запошљавање.

Кошар је подсетио на то да ће један од приоритета Француске током председавања Саветом ЕУ бити Западни Балкан, уз оцену са је Србија вредно радила на отварању нових кластера и да ће Француска наставити снажно да подржава започете реформе у Србији, као и њен европски пут.

Кисић Тепавчевић и амбасадор Кошар оценили су да постоји простор за унапређење сарадње у областима из надлежности Министарства и да ће се у наредном периоду разговарати о заједничким активностима које би биле од обостраног интереса.