Predstavnici kongresnog biroa TOS-a izabrani za najuticajnije u Evropi

Predstavnici kongresnog biroa TOS-a izabrani za najuticajnije u Evropi

04/02/2022 Off By BERB

Foto: TOS

 

Osmo po redu glasanje za najuticajnije evropske predstavnike destinacija u kongresnoj industriji proteklo je u znaku Srbije. Prva dva mesta u top 10 kandidata zauzeli su predstavnici Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije. Prvo mesto pripalo je zameniku direktora Dušanu Borovčaninu, koji je od nedavno deo tima sa kojim je za kratko vreme postigao zapažene rezultate, a drugoplasirani je dugogodišnji profesionalac u ovoj oblasti,  direktor Kongresnog biroa Srbije Igor Kovačević.

 

Ovo prestižno priznanje “The Meeting Star” dodeljuje jedan od najuglednijih magazina i online portala kongresne industrije “Kongres Magazine“. I ovog puta potvrđena je tradicionalno dobra pozicija Srbije na kongresnoj mapi Evrope i prepoznat  profesionalni pristup zaposlenih u Kongresnom birou.

“Srbija je tradicionalno dobro pozicionirana na kongresnoj mapi Evrope i u poslednjih 10 godina se kontinuirano nalazi u 50 najbolje rangiranih destinacija na svetu prema rangiranju ICCA (International Congress and Convention Association). Ovakva priznanja rezultat su aktivne uloge Turističke organizacije Srbije i njenog Kongresnog biroa u promociji destinacije za ovaj vid turizma, zatim izuzetno dinamičnog razvoja kvalitetne ponude na destinacijama širom Srbije, ali takođe i izvanredno profesionalnoj i srdačnoj usluzi koju pružaju svi turistički radnici u Srbiji” izjavio je Dušan Borovčanin, zamenik direktora Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije.

Gotovo 7 hiljada pregleda i oko 2 hiljade glasova pristiglo je redakciji magazina u periodu od 10.12.2021-21.01.2022. godine. Svečana ceremonija dodele priznanja “The Meeting Star” biće upriličena za vreme održavanja sajma kongresnog turizma u Ljubljani “Conventa Trade Show”.