Ministri Stefanović i Vulin i general Mojsilović razgovarali o stanju u Kopnenoj zoni bezbednosti

Ministri Stefanović i Vulin i general Mojsilović razgovarali o stanju u Kopnenoj zoni bezbednosti

03/02/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, održao je danas sastanak u kasarni “Toplički ustanak” u Kuršumliji čija je tema situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti.

– Potrebno je pojačati naše napore u zaštiti stanovništva koje živi u ovom delu Srbije, pogotovo od svake vrste ugrožavanja bezbednosti, bilo da se radi o njihovoj fizičkoj bezbednosti, bezbednosti po njihove živote, ili se radi o bezbednosti njihove imovine. Takođe, nećemo dozvoliti nekažnjenu, nezakonitu seču šuma i država će preduzeti sve što bude potrebno da zaštiti i državnu i privatnu imovinu koja se nalazi u Kopnenoj zoni bezbednosti. Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova usaglasili su dalje korake u konkretnom postupanju u svim slučajevima koji mogu da se odnose na ove situacije – istakao je ministar Stefanović nakon sastanka.

Ministra odbrane, unutrašnjih poslova i načelnika Generalštaba o stanju i zadacima Treće brigade kopnene vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti informisao je zamenik komandanta Treće brigade pukovnik Dragan Antić. Sastanku su prisustvovali i starešine Vojske Srbije i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je poručio da će srpske snage bezbednosti učiniti sve da sačuvaju mir i stabilnost u Kopnenoj zoni bezbednosti i da od KFOR-a očekuje da konačno izvršava svoj zadatak i preuzme odgovornost za stanje bezbednosti na administrativnoj liniji. On je izrazio zabrinutost zbog čestog upada organizovanih šitparskih bandi koje prelaze administrativnu liniju i seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, a ne retko i otvore vatru na naše pripadnike.

– Samo tokom prošle godine u Kopnenoj zoni bezbednosti imali smo 56 upada ovih bandi, koje organizovano pljačkaju imovinu naših građana. Poslednji put pre par dana. Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo ljude i njihovu imovinu jer se na svakom delu naše teritorije red i zakon poštuju i čuva se imovinska i lična sigurnost svakog građanina naše zemlje – naglasio je ministar Vulin.

Počeo sastanak o bezbednosnoj situaciji u Kopnenoj zoni bezbednosti

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, stigao je u kasarnu “Toplički ustanak” u Kuršumliji.

U toku je sastanak čija je tema situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti, kome prisustvuju starešine Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Bezbednost građana Srbije će uvek biti prioritet za svakoga od nas. Dogovorili smo konkretne i posebne mere koje će preduzeti Vojska Srbije i naša policija na zaštiti sigurnosti i imovine u Kopnenoj zoni bezbednosti – napisao je ministar Stefanović na svom Instagram nalogu (@nebojsastefanovic).