Predsednik Vučić sa Novakom Đokovićem

Predsednik Vučić sa Novakom Đokovićem

03/02/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i tom prilikom mu zahvalio što na svakom koraku časno i hrabro predstavlja svoju zemlju.

Predsednik je istakao da nijedan od brojnih zvaničnika koje je ugostio u Predsedništvu nije izazvao toliku pažnju medija kao Novak, što je pokazatelj njegove veličine i značaja za naš narod.
„Veliko vam hvala što ste danas ovde i što pokazujete poštovanje prema svojoj zemlji, kao što ste uvek bili uz svoj narod. Hvala vam što ste uvek hrabro predstavljali našu Srbiju, kao i na velikoj borbi koju ste pokazali u Australiji“, rekao je predsednik i dodao da se tokom nemilih događaja u Australiji čuo sa prvim teniserom sveta i pozvao ga da se vrati kući.
„Video sam koliko je uporan, koliko je želeo da igra, da na sportskom planu pokaže koliko je bolji i koliko je spreman da se bori, ne samo za sebe, već i za svoju zemlju”, rekao je predsednik Vučić i izrazio spremnost države da ulaže u tenis kako bi se pomoglo novim generacijama sportista.
“Kao država smo spremni da pomognemo autoritetom, ugledom i radom i doprinesemo razvoju teniskog sporta u zemlji, kako bismo u budućnosti imali neke nove klince, koji će se boriti za našu trobojku, grb i Srbiju. Imamo više finansijskih mogućnosti da tako nešto i ostvarimo”, zaključio je predsednik Vučić.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković zahvalio je predsedniku na toploj dobrodošlici,  gostoprimstvu i podršci koju mu je pružio tokom događaja u Australiji.
“Iako sam bio sam u pritvoru, suočen sa mnogo problema i izazova, nisam se osećao usamljeno, jer sam imao podršku porodice, prijatelja, ali i čitavog srpskog naroda, dobronamernih ljudi iz regiona i sveta, koji su pokušali da mi olakšaju situaciju u kojoj sam se našao”, istakao je Đoković i dodao da će se u narednim danima obratiti medijima u vezi sa poslednjim događajima na turniru Australian Open.