Zaplena 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu

Zaplena 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu

27/01/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnicima Službe za borbu protiv droga Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su presekli još jedan lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji i na teritoriji Velikog Trnovca zaplenili 300 kilograma ove droge.

Vulin je čestitao pripadnicima te službe na još jednoj uspešnoj zapleni droge i hapšenju narko-dilera, naglasivši da je naša policija i ovom akcijom pokazala da se zakon sprovodi u svakom mestu i svakom delu Srbije i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne.

Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti za njihovu dalju distribuciju, poručio je ministar, ocenjujući da je ovom zaplenom zadat još jedan udarac narko-mafiji.

Srpska policija je neumoljivo pokazala kako se staje na put onima koji bi da truju našu decu, podvukao je on i istakao da je ova akcija još jedna pobeda srpske policije u borbi protiv droge.

Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Reč je o E. N. (1972), M. A. (1987), F. L. (1993), B. S. (1982) i A. T. (1953), koji su uhapšeni prilikom pokušaja primopredaje marihuane, koju su transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije.

Prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronađeno je 87 paketa marihuane, pripremljene za dalju prodaju, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu.