Јачање сарадње са УАЕ у области рада и социјалне заштите

Јачање сарадње са УАЕ у области рада и социјалне заштите

18/01/2022 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић састала се у Абу Дабију са министарком за државна питања Уједињених Aрапских Eмирата др Маитом Салем Алсхамси, са којом је разговарала о јачању сарадње две земље у области запошљавања, социјалне заштите, као и унапређења положаја жена на тржишту рада. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић нагласила је да су Уједињени Aрапски Eмирати изузетно важан политички и економски партнер Србије и да су односи две земље веома успешни, чему су нарочито допринели пријатељски односи председника Александра Вучића и принца престолонаследника Абу Дабија Мохамеда Бин Заједа Ал Нахјана.

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла и важност економског оснаживања жена у Србији, као и потребе за подршком и стимулацијом женског предузетништва.

Министарка за државна питања Уједињених Aрапских Eмирата др Маита Салем Алсхамси изразила је задовољство што се овом посетом отварају врата сарадњи и у овој области између две земље.

Министарка Алсхамси је указала да је заједнички интерес економско оснаживање жена и изразила задовољство што су већ потписани Меморандуми о сарадњи између Привредне коморе Србије и Удружења пословних жена УАЕ.

Министарка Кисић Тепавчевић је министарки Уједињених Арапских Емирата предложила сарадњу у области билатералне развојне помоћи у сфери социјалне заштите.

Такође, министарка Кисић Тепавчевић позвала је министарку Алсхамси да посети Србију ради наставка разговора о заједничким активностима и пројектима.