Đoković pod pratnjom policije napustio Melburn

Đoković pod pratnjom policije napustio Melburn

16/01/2022 Off By BERB

Izvor:

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pod pratnjom policije ispraćen je sa aerodroma u Melburnu. Očekuje se da letom preko Dubaija dođe nazad u Evropu, ali nije poznato da li će njegova krajnja odrednica biti Srbija.

Đoković je u avion ušao oko 12.30 časova po srednjoevropskom vremenu, pošto je Federalni sud u Australiji odbalio njegovu žalbu.

Nakon današnjeg saslušanja, tročlano sudijsko veće odbacilo je žalbu srpskog tenisera Novaka Đokovića, zbog čega on neće moći da učestvuje na Australijan openu i danas će morati da napusti Australiju.

Srpski teniser Novak Đoković oglasio se nakon što je Federalni sud u Australiji odbio njegovu žalbu i u saopštenju je istakao da je veoma razočaran takvom odlukom.

 

Reakcije na odluku Federalnog suda:

Teniski savez Srbije izrazio je razočaranje današnjom odlukom australijskog suda da se prvom igraču sveta Novaku Đokoviću ukine viza, uz ocenu da je politika pobedila sport.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je odluka o ukidanju vize teniseru Novaku Đokoviću politička i lov na veštice i da se australijska Vlada time ponizila.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je odluka suda u Australiji da najbolji teniser na svetu Novak Đoković mora da napusti tu zemlju skandalozna i da je pokazala kako ne funkcioniše vladavina prava u nekim drugim zemljama.

Premijer Australije Skot Morison rekao je danas da je odluka o otkazivanju vize srpskom teniseru Novaku Đokoviću doneta iz zdravstvenih i bezbednosnih razloga i u javnom interesu.

U ATP su ćutali gotovo sve vreme dok je trajala agonija Novaka Đokovića u Australiji. Nakon odluke Federalnog suda te zemlje da bude deportovan, rešili su da se oglase saopštenjem u kojem je konstatovano da je velika šteta što Đoković neće igrati u Melburnu.

Dalje od Otvorenog prvenstva Australije srpski teniser Novak Đoković rizikuje da izgubi dosta i da nastavi da se suočava sa nizom prepreka zbog odluke da se ne vakciniše protiv korona virusa, a pitanje je da li će to ići dotle da ugrozi nastavak njegove karijere, piše agencija Frans pres.

Teniski savez Australije saopštio je danas da poštuje odluku Saveznog suda u vezi sa ukidanjem vize srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da odluka da prvi igrač sveta Novak Đoković ne učestvuje na Australijan openu nije dobra ni za koga i da mu se ne sviđa što je srpski teniser bio u pritvoru.

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams i osnivač čuvene teniske akademije „Muratoglu“, kaže da je veliki gubitnik ove zbrke sam turnir, piše RTS.

„Jedina dobra vest je da ćemo, nadamo se, početi da pričamo o tenisu“, naveo je Patrik Muratoglu na Tviteru.

Najbliži saradnik Novaka Đokovića u Udruženju profesionalnih teniser Vasek Pospišil, razočaran je odlukom sudskih vlasti Australije da deportuju Novaka Đokovića i smatra da je to politička odluka.

„Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu nije dato izuzeće da uđe u zemlju od strane Vlade. On bi preskočio Australijan open i bio kod kuće sa svojom porodicom i niko ne bi pričao o ovom haosu“, napisao je Pospišil na društvenim mrežama.

„Ovo je bila politička agenda na delu sa izborima koji im dolaze, nije moglo da bude očiglednije. Ovo nije njegova krivica. Nije na silu ušao u zemlju i nije izmišljao sopstvena pravila, bio je spreman da ostane kod kuće“, zaključio je Pospišil.

Najbolje rengirna francuska teniserka Aliz Korne na Tviteru je uputila podršku Novaku Đokoviću.

„Znam premalo da bih procenila situaciju. Ono što znam je da je Novak uvek prvi koji se zalaže za igrače. Ali niko od nas se nije zalagao za njega. Budi jak“, poručila je Korne.