У акцији МУП-а заплењено 285 килограма марихуане

У акцији МУП-а заплењено 285 килограма марихуане

16/01/2022 Off By BERB

Интензивним оперативним радом, припадници Министарства унутрашњих послова, СБПОK-а, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и Посебним одељењем за организовани криминал Вишег суда у Београду, запленили су 285 килограма марихуане и ухапсили седам чланова организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

 

 

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је рад полицијских службеника и нагласио да је и ова заплена резултат континуиране, упорне и снажне борбе против наркотика, што је један од главних приоритета Министарства  унутрашњих послова.

„Полиција води немилосрдну борбу против свих оних који тргују наркотицима, против оних који трују нашу децу и уништавају њихову будућност. У тој борби нећемо ни стати ни посустати и честитам вам на овој великој заплени“, казао је министар Вулин и поново нагласио да се лично залаже да наркодилерима који продају дрогу нашој деци треба судити као за покушај убиства.

Полиција је ухапсила Ф. В. (1994) из Сремске Митровице, који се сумњичи да је организатор ове криминалне групе, Д. Н. (1994), Ц. В. (1995), П. Л. (1978) из Новог Сада, Б. Н. (1988), из Пријепоља и Б. Д. (1991) из Сремске Митровице због сумње да су њени чланови.

Полицијски службеници су приликом претреса камиона у дворишту куће П. Л. у околини Новог Сада, пронашли око 130 килограма марихуане, запаковане у више пакета, као и већу количину девизног новца.

У оквиру исте акције, половином децембра прошле године, ухапшен је и М. В. (1996), из Сремске Митровице, који се од тада налази у притвору, када је на граничном прелазу Бачки Брег заустављен камион, којим је он управљао, и у специјално израђеним бункерима камиона пронаћено 145 пакета марихуане, укупне тежине око 155 килограма.

Осумњичени чланови организоване криминалне групе су, у претходних неколико месеци, како се сумња, кријумчарили марихуану из Црне Горе у Србију, ради даље продаје.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.