Нова година донела је прве победнике конкурса „Писмо Божић Бати“ Поште Србије

Нова година донела је прве победнике конкурса „Писмо Божић Бати“ Поште Србије

15/01/2022 Off By BERB

Деца до дванаест година из целе Србије вредно су смишљала, писала, маштала и сликала ове зиме! На адресу Божић Бате је, у оквиру Поштиног конкурса, од 1. децембра 2021. до 7. јануара 2022. пристигло близу 3.000 дечјих писама.

 

 

Комисија није имала нимало лак задатак. Након пажљивог прегледања свих радова, за победницу је проглашена Марија Ераковић (12), ученица шестог разреда ОШ „Мића Станојловић“ из Коцељеве, за песму дугог стиха „Мој најлепши Божић“.

 

Друго место освојиле су Тијана и Тара Маливук (6) из Сремских Карловаца, за ликовни рад. Трећа награда припала је Павлу Марковићу (7) из Београда, за кратак прозни текст „Писмо Божић Бати“. Четврту и пету награду у појединачној конкуренцији ликовним радовима освојиле су Ема Лешки (10) из Госпођинаца, и Уна Глигоријевић (9) из Власотинца.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За најбоље у групној конкуренцији проглашени су петаци ОШ „Момчило Поповић Озрен“ из Параћина, освојивши прво место тимским ликовним радом. И остале награде припале су ликовним радовима: другo место освојио је вртић „Славујак“, ПУ „Бошко Буха“, из Београда; трећепласирани су четвртаци ОШ „Црњански“ из Јагодине; четврта и пета награда припале су трећем разреду ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ из Старе Пазове и васпитној групи из вртића „Палчица“ из Новог Сада.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У изузетно јакој конкуренцији радова различитих техника и формата, најбоље оцењени освојили су по пет вредних награда у појединачној и групној конкуренцији: електрични тротинет, два таблета и два мобилна телефона додељују се у појединачној конкуренцији, а пет телевизора колективне су награде за најуспешније васпитне и образовне групе.

 

Комисију су чинили прослављени писци за децу – Мирјана Булатовић, Невена Витошевић Ћеклић и Бранко Стевановић, и светски познати сток фотографи, браћа Бојан и Иван Замуровић.

 

Свечана додела награда са изложбом победничких радова, одлаже се због тренутне епидемиолошке ситуације и биће накнадно организована.

Све информације везане за Пошту Србије, можете пратити и на званичном Инстаграм профилу @posta.rs.