„Пут великана“ гостовање Центра за културу Пожаревац на сцени „Раша Плаовић“

„Пут великана“ гостовање Центра за културу Пожаревац на сцени „Раша Плаовић“

15/01/2022 Off By BERB

Фото: Центар за културу Пожаревац

 

Центар за културу Пожаревац гостоваће 18. јануара (20,00) на Сцени „Раша Плаовић“ са представом „Пут великана“, по тексту Бошка Пулетића, у режији и драматизацији Весне Станковић.

 

 

„Пут великана“ је прича о великанима позоришне уметности с почетка двадесетог века. Дан уочи Нушићеве смрти, обилазе га пријатељи, колеге, глумци које је волео и који су њега дубоко поштовали и волели – Миливоје Живановић, Жанка Стокић, млада глумица Јаворка и Љубинка Бобић.

 

У тој духовитој, забавној, али и сетној причи о једном времену, пуном носталгије, зачињеној урнебесним причама о ондашњем начину живота, али, такође, и драматичним судбинама ових великана српске уметности, улоге тумаче Лепомир Ивковић (Миливоје Живановић), Весна Станковић (Жанка Стокић), Бошко Пулетић (Бранислав Нушић), Соња Kнежевић (Љубинка Бобић) и Тијана Вишковић (Јаворка Димитријевић).

 

Представа је премијерно изведена 28. децембра 2021. године у Центру за културу Пожаревац.

Улазнице су у продаји на благајни и online.

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.