Prijem u radni odnos dece poginulih i ranjenih pripadnika MUP-a

Prijem u radni odnos dece poginulih i ranjenih pripadnika MUP-a

05/01/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin uručio je danas deci poginulih i ranjenih pripadnika MUP-a rešenja i pisma dobrodošlice o prijemu u radni odnos, poručivši tom prilikom da nijedno dete palog i ranjenog borca neće ostati bez prilike da svoj život nastavi da gradi u MUP-u.

 

Vulin je novim pripadnicima MUP-a rekao da je uspomena na njihove majke i očeve vredna zahvalnosti, kao i da nijedna žrtva koja je podneta za majku Srbiju nije nezapamćena.

Ne mogu da vam nadoknadim one dane, mesece straha da li će se vaši roditelji oporaviti od rana i kakvi će biti ako se jednog dana oporave. Niko to ne može da vam vrati. Ali može da vam kaže jedno hvala. Može na ovaj način da vam pokaže koliko nam je stalo do tog bola i te patnje s kojom ste živeli i s kojom živite, poručio je Vulin.

Martina Ratković, zaposlena u Odeljenju za vanredne situacije MUP-a u Novom Pazaru, zahvalila se ministru u ime svih srodnika, zbog toga što im je omogućeno da postanu deo važnog i velikog državnog sistema kakvo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prijemom u radni odnos pokazali ste nam na konkretan način odgovornu brigu o nama i našim porodicama i da dela i podvizi naših očeva i majki nisu i neće nikad biti zaboravljeni, poručila je Ratković.