Predsednik Vučić obišao 72. brigadu za specijalne operacije

Predsednik Vučić obišao 72. brigadu za specijalne operacije

03/01/2022 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas 72. brigadu za specijalne operacije Vojske Srbije i prisustvovao prezentaciji protivoklopnog sistema kornet, kao i prikazu sposobnosti dela te jedinice.

 

 

Predstavnici srpske armije predstavili su predsedniku najsavremeniji protivoklopni sistem kornet, ističući da služi za uništenje protivoklopnih ciljeva, savremenih tenkova i da niko u regionu nema ovakvo borbeno sredstvo.
Predsednik Vučić je istakao da je veoma zadovoljan što je Srbija mogla da nabavi taj sistem, kao i značajne količine raketa i lansirnih uređaja, čime se poboljšava operativna sposobnost Vojske Srbije.
„Posebno sam zadovoljan što su pripadnici vojske srećni zbog nabavke korneta iz Rusije. To je, možda, i najbolje protivoklopno oružje u svetu. Time se poboljšavaju operativne sposobnosti Vojske Srbije. Kornet je važno defanzivno sredstvo, da biste odvratili svakog od potencijalne agresije na našu zemlju“, naveo je predsednik Vučić. On je, u svom obraćanju, pripadnicima armije čestitao Novu godinu i božićne praznike i zahvalio svima što čuvaju našu otadžbinu i brinu o našoj bezbednosti.