Srbija pokazala stabilnost u teškim vremenima

Srbija pokazala stabilnost u teškim vremenima

02/01/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo rezultatima koje je Srbija postigla u godini za nama i dodala da je za uspeh Srbije pored odgovorne vlasti, važna podrška građana, jer se uspeh gradi isključivo zajedničkom borbom.

Brnabić je gostujući na TV Pink objasnila da su u pitanju rezultati svih nas, jer takve rezultate možemo ostvariti samo zajednički.

Premijerka je povodom predstojećeg referenduma o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pozvala građane Srbije da izađu i glasaju za promenu zbog vladavine prava, odnosno da bi svi građani bili jednaki na sudu.

Da bi svi, bez obzira ko je na vlasti, bili jednaki, politika ne treba da se meša u sudstvo. Time će život biti kvalitetniji, biće investitora. Važno je poslati poruku da želimo da idemo dalje u oblasti vladavine prava, istakla je premijerka.

Govoreći o predstojećim izborima, Brnabić je ukazala na to da će građani zasigurno nagraditi rezultate, kao i to što Srbija ide na bolje.

U teškim vremenima kakva smo imali tokom pandemije koronavirusa, Srbija je odvojila novac za građane i privredu, navela je Brnabić.

Govoreći o pandemiji koronavirusa, Brnabić je navela da je dobra stvar to što Srbija i dalje ima više otpuštenih iz bolnice, nego hospitalizovanih.

Ona je rekla da očekuje pritisak na zdravstveni sistem zbog pojave omikron soja koronavirusa.

Brojke će opet da rastu, a vakcina je jedini izlaz. Apelujem na građane da se vakcinišu prvom dozom, onima kojima je isteklo pet meseci od druge, da prime treću, poručila je ona.

Premijerka je naglasila i da joj je drago što je Srbija smogla snage da uprkos svim izazovima ovako završi godinu, pomenuvši rekordnu zaposlenost, rast plata i penzija.

Nadam se da će i 2022. godina biti ista, dodala je premijerka.

Ona je najavila i dobre vesti u oblasti privrede, nauke, kulture, zdravstva i pravosuđa.

U januaru ćemo otvoriti Palatu pravde u Kragujevcu i ponosna sam na to. Nastavljamo sa borbom i uspesima. To je prirodno, kada radite mnogo uvek ima nešto što će da obraduje građane, rekla je ona i spomenula projekte koji će biti gotovi u 2022. godini.

Govoreći o Zakonu o socijalnom preduzetništvu, Brnabić je podsetila da je zajedno sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević posetila jedno socijalno preduzeće, kome će se u budućnosti više pomagati.

Drago mi je da smo i na taj način zaokružili godinu. Zato ćemo imati i vanrednu sednicu u januaru, povodom osoba sa invaliditetom, ljudi koji iz raznih razloga ne mogu da nađu posao. Da imamo dakle okvir, gde možemo da pomognemo ljudima koji su ranjiviji i slabiji, navela je Brnabić.

Premijerka je dodala i da su novogodišnji vatromet i prizori širom srpske prestonice poslali jasnu poruku koliko se Srbija trudi da napreduje u svakom segmentu.

Beograd je poslao sliku evropske metropole. Ovo je pokazatelj koliko se Srbija menja, istakla je premijerka.