Vulin otvorio Policijsku ispostavu na Kopaoniku

Vulin otvorio Policijsku ispostavu na Kopaoniku

02/01/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik, čijim radom će se dodatno unaprediti opšta bezbednost svih meštana i turista, kao i njihova imovina na ovom području.

 

Vulin je nakon obilaska novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik izrazio očekivanje da će upravo dodatnim angažovanjem pripadnika policije i izgradnjom i ulaganjem u objekte i infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, ski-centar Kopaonik biti  najbezbednije turističko mesto u Evropi.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da su u okviru nove policijske ispostave smeštene i prostorije Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Kopaonik.

Kao što smo 2021. godine Koridor 10 učinili najbezbednijom saobraćajnicom u Evropi, tako i sada očekujem da će pojačano angažovanje naših pripadnika i pojačano ulaganje u infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopaonik učiniti najbezbednijom planinom i najbezbednijim ski-centrom u Evropi, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

On je naveo da je siguran da će nove prostorije Policijske ispostave, nabavljene adekvatne uniforme namenjene za rad u zimskim uslovima i obezbeđena savremena oprema i vozila za policiju i za vatrogasce dodatno unaprediti njihov rad i efikasnost, kao i da će se pojačanim angažovanjem pripadnika MUP-a svi meštani i turisti Kopaonika osećati bezbednije i sigurnije.

Zahvaljujući ekonomskim merama koje je sproveo predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić, Ministarstvo unutrašnjih poslova ima prostora da poboljšava uslove rada i standard policije, ali i njihov radni prostor i radno okruženje, rekao je on.

Vulin je ponovio da je, u skladu sa dogovorom Ministarstva unutrašnjih poslova i Skijališta Srbije, na raspolaganju i helikopter za eventualnu evakuaciju i spasavanje povređenih skijaša, baš kao što je to praksa i u svim svetskim ski-centrima.

Novoizgrađeni objekat Policijske ispostave Kopaonik ima više od 1.000 metara kvadratnih koji čine kancelarije, smeštajne jedinice, garaže i druge tehničke prostorije koje su funkcionalne za rad policije i vatrogasaca.