Srbija – destinacija sa najboljim kulturnim i istorijskim nasleđem

Srbija – destinacija sa najboljim kulturnim i istorijskim nasleđem

24/12/2021 Off By BERB

Srbija je u Kini osvojila prestižnu nagradu ,,2021 Stars Awards“, koju dodeljuje specijalizovani turistički  magazin ,,Travelling Scope“. Prema ocenama ovog časopisa, Srbija je destinacija sa najboljim kulturnim i istorijskim nasleđem, i upravo u ovoj kategoriji je dobila ovu prestižnu nagradu.

 

 

 

Srbija je ovu nagradu dobila na osnovu glasova čitalaca i kineskih Influensera koji su putem interneta glasali za najbolje svetske destinacije. Na listi destinacija su se pored Srbije našle još i Švajcarska, Portugalija, Irska, Japan….

Magazin ,,Travelling Scope“ je  profesionalni turistički magazin osnovan 1980. godine i distribuira se širom Kine. Obrađuju najaktuelnije teme iz sveta turizma, praćene izuzetnim vizuelnim sadržajem.

Osvojena nagrada će pomoći povećanju vidljivosti Srbije, kao turističke destinacije, na kineskom tržištu, na kome Turistička organizacija Srbije i dalje vrši kontinuiranu promociju, ali i sprovodi sastanke sa svim ključnim partnerima kako bi imala što bolju poziciju kada se ponovo intenziviraju putovanja sa ovog za Srbiju izuzetno značajnog tržišta. Imamo razloga da očekujemo da će naša zemlja biti jedna od prioritetnih destinacija za putovanja kineskih turista, što nam ove nagrade i potvrđuju.