Почеле пробе драме Августа Стридберга „Пеликан“ у режији Ђурђе Тешић

Почеле пробе драме Августа Стридберга „Пеликан“ у режији Ђурђе Тешић

24/12/2021 Off By BERB

Фото: Народно позориште у Београду

 

Прва читаћа пробе представе „Пеликан“, по тексту Августа Стриндберга, у адаптацији и режији Ђурђе Тешић одржана је 24. децембра у фоајеу Треће галерије.

Премијера је планирана крајем фебруара на Сцени „Раша Плаовић“, а у подели су Душанка Стојановић Глид (Елиза, мајка удовица), Недим Незировић (Фредерик, син студент права), Ива Милановић (Герда, кћерка), Вучић Перовић (Аксел, зет ожењен Гердом) и Вања Ејдус (Служавка Маргарет).

Драматург је Ђорђе Косић, сценографију и костиме урадиће Зорана Петров, композитор је Владимир Пејковић, за сценски говор задужена је Љиљана Мркић Поповић, сценски покрет урадиће Дамјан Кецојевић, а видео рад Јелена Митровић.

У сарадничком тиму су Оливера Живковић (извршни продуцент), Милош Голубовић (продуцент у Драми), Милош Обреновић (инспицијент), Даница Стевановић (суфлер) и Јасна Сарамандић (асистент сценографa и костимографа).

Драма „Пеликан“, коју је славни шведски књижевник, драматург и песник Август Стриндберг написао 1907. године, до сада није извођена у Народном позоришту у Београду.

Успешан почетак рада на новој представи, уметничкој и сарадничкој екипи пожелели су в.д. управника Народног позоришта Светислав Гонцић и директорка Драме Молина Удовички.